Bir Yıl Daha bitti, 2023!

Bir Yıl Daha bitti, 2023!

2023-12-283 minute reading
views

Bu yazıyı yazmayı düşündüğümde farkettim ki o kadar da çok blog yazmamışım. Buraları biraz boşladığımı fark ettim. 2024 yılı ile birlikte blog yazmaya vakit ayırabildiğim ve hevesimin geldiği bir yıl olması dileğiyle...

Hayat

Kod yazmak işim olduğu kadar aslında bi o kadar da hobim. Bu hobimin yanına farklılık olması açısından kahveye, fotoğrafçılığa ve oyuna daha fazla vakit ayırmaya çalıştım. Yılbaşından sonra da yüzmeye gidip sporla da uğraşmak istiyorum. Hem vakit geçirmek hem de sağlık acısından çok iyi olacaktır.

Yeni yerler keşfetmeye ve kamp yapmaya başladık. Yılın son yarısında 2 ayda bir farklı şehire giderek güzel bir istatistik elde ettik. Gezmeyi gerçekten seviyoruz. Son gezimizi de kamp üzerine kurguladık ve bundan fazlasıyla keyif aldık. Ekipmanları tazeleyip güzel bir kamp için 2024'ü bekliyoruz.

Yıl boyunca gezdiğimiz yerlerdenYıl boyunca gezdiğimiz yerlerdenYıl boyunca gezdiğimiz yerlerdenYıl boyunca gezdiğimiz yerlerdenYıl boyunca gezdiğimiz yerlerden
Yıl boyunca gezdiğimiz yerlerden

İlk aracımızı aldık. Ayağımızı yerden kesmesi gerçekten güzel bir şey. İstediğimiz zaman istediğimiz gibi oraya ulaşabiliyoruz ve bize gerçekten çok kolaylık sağlıyor.

Takım lideri oldum

Yıl sonu gelmesiyle birlikte OSF Digital'de 2. yılımı da doldurdum. Yaklaşık 6-7 ay önce, 4 kişiden sorumlu bir takım lideri oldum. Bu pozisyonda gün geçtikçe kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve yeni deneyimler ediniyorum.

Ayrıca teknik kısmında biraz daha detaylara inip yapılara (architecture), clean code ve kullanılabilirlik üzerine yoğunlaşmaya başladım. Gün sonunda açılan pull requestler ile proje için nasıl çözümler üretebiliriz onları düşünerek günümü bitirmiş oluyorum.

Yan projeler geliştirdim

Bu yıl yaptığım en verimli ve güzel başlangıcımın bu olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Öyle ki aynı anda iki projeye birden başlayıp #buildinpublic ile geliştirmeye başladım. Yaptığım paylaşımlar sayesinde gelen geri dönütler gerçekten motivasyon arttırıcı.

Yıl sonuna doğru biraz ara verdim. Büyük ihtimal birkaç güne tekrar aktif olarak geliştirmeye ve paylaşmaya devam edeceğim. Projelerin MVP sürümünü çıkardıktan sonra fırsat olduktan sonra kolları bir kez daha sıvayıp yeni projelere girişeceğim. Yeni yılda ne kadar fazla proje geliştirip yayınlarsam kesinlikle yanıma kar kalacaktır.

Fotoğraflar

Uzun zamandır telefon ile fotoğraf çekimi yapıyorum. Bu sene ekstra olarak profesyonel kamera aldık. Kamera ile birlikte çekim tarzlarına, ayarlarına biraz daha yoğunlaştım ve istediğimi açıyı yakalamaya çalıştım. En sevdiğim tarzlardan biri sokak fotoğrafçılığı. Kamera yanımda olduğu süre boyunca sokaktaki doğal anları çekmeyi seviyorum.

Çektiğim fotoğrafları da ayrıca efektler ile güzel bir görünüme ulaştırmak ise benim için ekstra motive eden şeylerden birisi. Çekmiş olduğum fotoğrafların bir kısmını unsplash üzerinden paylaşıyorum. Şimdiye kadar yaklaşık 100 bin kişi fotoğraflarıma erişmiş, bu gerçekten insanı mutlu eden şeylerden biri.

Unsplash analizi

Ayrıca sinematik videolar çekmekte ilgimi çeken diğer bir şey... Bunun için alanında iyi insanları takip edip çekim tarzlarını incelemek ve gerekli bilgileri internet ortamında edinmeye çalışıyorum. Bununla ilgili ilk videomu instagram hesabım üzerinden paylaştım bile.

Çektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflar
Çektiğim fotoğraflar

Son olarak

2023'ü 24 yaşından terk edip 25'e doğru gün sayıyoruz. Her ne kadar zaman olduğu gibi geçse de bu yaşlarda gerçekten inanılmaz hızlı geçtiğini hissettiriyor. Geri gelmeyecek zamanları her zaman olduğu gibi geçmişte bırakıp yolumuza devam ediyoruz, edebildiğimiz kadarıyla... Mutlu, sağlıklı, huzurlu, savaşın olmadığı, çocukların ölmediği ümidiyle...