İşte Benim için 2022

İşte Benim için 2022

2022-12-304 minute reading
views

Yine bir bakmışız ki bir yılın daha sonuna gelmişiz. Bugün (Cuma) izinli olduğumdan dolayı bir sevinçle her zaman olduğu gibi yine koca yılı değerlendirdiğim bir yazı yazıyorum. Ama öncesinde gelin 2021 yılı benim için nasıl geçmiş ona bir göz atalım. Hemen şuraya tıklayın ve okuyup gelin hadi ben senin için bekliyorum...

23 yıllık hayatımın belki de en yoğun, stresli ve bir o kadar yorucu geçen yılıydı. Neler oldu neler... hazırsanız gelin başlayalım hadi.

Evlendim

Yaklaşık 7 aylık bir düğün ve ev hazırlığı sürecini atlatıp evlendim. Saç beyazlaması ve kilo kayıpları ile geçen bu günler yerini rahatlığa ve huzurluğa bıraktı. Dönüp geriye baktığımda aklıma gelen şeylerin başında stres, yorgunluk ve borç :)

Yeni eve taşındım

Üniversiteye kadar hep aile evindeydim. Üniversiteye geçtikten sonra 2 sene yurtta kaldım. Zaten sonra da pandemi patlak verince eve geçtik ve aile ile yaşamaya devam. Ta ki evlenene kadar. Evlendikten sonra Sakarya'ya taşındım ve ilk defa eve çıktım. Bilmediğim bir şehirde, bilmediğim bir mahallede yeni bir hayat kurmak... Tıpkı her şeye tekrardan başlamak gibi.

Yeni çalışma ortamım

Yeni eve geçtikten sonra da kendime yeni bir çalışma ortamı yarattım. Şu an en sade şekilde hazır. Zamanla yeni ekipmanlar ve oyuncaklarla zenginleştirmeyi planlıyorum. Şimdilik bu kadar işimi fazlasıyla görüyor.

İngilizcemi geliştirdim

Gerek ingilizce makaleler okuyarak gerekse ingilizce videolar izleyerek ingilizcemi geliştirdiğimi söyleyebilirim. Ama en çok iş hayatımda yoğun ve aktif bir şekilde kullandığımdan dolayı gelişimin daha fazla olduğunu rahat bir şekilde söyleyebilirim. Tabii asla ama asla tam olmayacağım bunun için kelime ezberleme süreçlerine ağırlık vermem gerektiğini de biliyorum. Hatta bununla ilgili bir side proje geliyor ama şimdilik sır :)

Blogumu geliştirdim

Blogumu yepyeni bir görünümle tekrardan geliştirdim ve yayına aldım. Burayı daha çok günlük/not defteri gibi davranıp yeni özellikler ekleyip geliştirmeye de devam ediyorum. Burası adeta arka bahçemmiş gibi davranıp yeni teknolojiler, özellikler deneyip duruyorum. Bu şekilde güncel kalmak gerçekten hoşuma gidiyor.

Blogtaki bir özellik

Belki de farketmemişsinizdir diye kısaca birkaç sayfamdan ve yazımdan bahsetmek isterim;

  • İnternette gezinirken hoşuma giden ilgimi çeken web sayfalarını kaydediyorum ve kaydettiklerimi de Yer imleri sayfasında paylaşıyorum.
  • Fotoğraflara karşı da ayrı bir ilgim olduğu için çektiğim fotoğrafları Fotoğraflar sayfası altında paylaşıyorum.
  • Hayatımda olan özel anları ise Journey sayfasında paylaşıyorum. Bu şekilde dönüp baktığımda bazı tarihleri kolay bir şekilde hatırlıyor ve gözümün önüne getirebiliyorum. Unutkan olmak kötü bir şey arkadaşlar...
  • Aktif olarak kullandığım uygulamaları paylaştığım bir sayfa yayımlamıştım. Merak mı ettiniz? Neler kullanıyorum? sayfasına bakabilirsiniz.

Side projeler geliştirmeye başladım

Boşa kalan vakitlerimde belki bir ek gelir olur diye birkaç uygulama yapıp yayınlamak istiyorum. Buradaki kazanç sağlama düşüncelerimin başında ilk olarak reklam geliri, bir diğeri destek geliri, son olarak da emin değilim ama uygulama içi ücretli özellikler olabilir. Şu an halı hazırda üzerinde çalıştığım iki projem var. Her iki proje de mobil platformlar ve chrome extension şeklinde paylaşacağım.

Aeropress ile kahve yapmaya başladım

Çalışırken kahve içmeyi seviyorum. Normalde Nescafe 3'ü 1 arada yaparak içerim ama biraz heyecan olsun diye Aeropress ile kahve yapmaya başladım. Sert bir kahve içmeyi sevmiyorum açıkcası. Süt ile karıştırıp içiyorum. Bazen mocha bazen de caramel latte yaparak içiyorum.

Caramel latte

Yeni fotoğraflar çektim

Fotoğrafçılık aslında her an yanımda olan bir hobi. Gözüme güzel bir şey gelirse telefonu çıkarıp hemen çekerim. Boş bir vaktimde ise Lightroom ile düzenleyip mutlaka paylaşırım. Bu süreç gerçekten beni dinlendiriyor ve huzur veriyor, tatmin ediyor.

Çektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflarÇektiğim fotoğraflar
Çektiğim fotoğraflar

Acısıyla tatlısıyla geçen 365 gün. Bambaşka hayaller, yepyeni umutlar ile yeni yıla birkaç gün kaldı. Kalın sağlıcakla!