Hadi Yelken Açalım Yeni Deneyimlere

Hadi Yelken Açalım Yeni Deneyimlere

2021-01-012 minute reading
views

21 yaşındayım ki aslında 22 de diyebiliriz. 3 gün sonra 22 oluyorum. Ama hiç fark etmez. Bu zamanları iyi değerlendirmek ve farklı alanlarda deneyim kazanıp bilgi sahibi olmak gerekir. Ki ben öyle düşünüyorum. Aslında insanı geliştiren de bu değil midir? Yeni deneyimler, yeni bakış açıları, yeni düşünceler...

İşten arta kalan vaktimde tam anlamıyla yaptığım bir proje yoktu. Ben de boş kalmamak ve liseden beridir aklımda olan mobil uygulama yayınlayıp para kazanma fikri :) Her ne kadar para kazansam ya da kazanmasam da önemli deği. Buradaki amaç mobil uygulama çıkarıp insanların kullanması ve pasif gelir sağlamak. Hem de bu zamanada kadar okudğum, gördüğüm şeyleri deneyip bunlar gerçekten işe yarıyor mu diye denemek lazım.

Hemen aklımda neler var ufaktan bahsedeyim; Madem o kadar react native yazıyoruz neden uygulama yapıp yayınlamıyorum? Diyerek çıktığım bu yolda ilk adımı atıp google play store hesabımı açtım ve ilk uygulamayı göndermek için hazırda bekliyor. Daha önceden yaptığım ama yayınlamadığım bir kaç uygulamam vardı. O yüzden onları aralıklarla yayınlayıp bir kaç deneme yapacağım.

Bu yolculukta beni neler bekliyor?

  • ASO çalışması yapmak.
  • Uygun reklam yerleşimi yapabilmek.
  • Kullanıcı kazanmak.
  • Global bir uygulama olacağı için kazanım oranlarını ölçmek.
  • Kullanıcı kazanmak için reklam vermek.

O zaman ne diyoruz? Takipte kalmaya devam edin :)