İzledim: Hayattan Bir Gün (Belgesel)

İzledim: Hayattan Bir Gün (Belgesel)

2021-02-082 minute reading
views

Zaman zaman gelecek, geçmiş, insanlar hakkında düşünürüm. İnsanlar hakkında düşünürken aslında empati kurmaya çalışırım ve başkası nasıl düşünüyor, nasıl yaşıyor, neler yapmak istiyor... diye giden sorulara cevap aramaya çalışırım. Çünkü hala aklımda bir takım sorular ve cevabını bulmak zor oluyor. Bu da benim keşfetme çabam işte :)

Acaba ben şu an bu yazıyı yazarken dünyanın başka yerinden tanımadığım hatta varlığını bile bilmediğim birisi ne yapıyor? Mutlu mu? Ağlıyor mu? Acaba o da başkasını mı düşünüyor?

Aslında bu şekilde insan yaşadığı hayattan ders alabilir, şükredebilir veya keyfini çıkarabilir. Çünkü ben şu an sağlıklı bir şekilde nefes alıp hayalimdeki mesleği yapabiliyorsam belki bazıları, bir solunum cihazına bağlı veya yeterli imkanları sağlayamadığı için hayalindeki mesleğe yapamıyorlar. Aslında bunlar çok basit bir örnek.

Bu belgesel aslında ikincisi. İlk belgesel 24 Temmuz 2010 yılından toplanan videolardan oluşmaktadır. İkinci yani son çıkan belgesel ise 25 Temmuz 2020'den toplanan videolardan oluşmaktadır. Aslında ilk önce ilk çıkan belgeseli izleyip daha sonrasında ikincisini izleyebilirsiniz.

İkinci belgeselinden rakamlarından bahsetmek gerekirse; 192 ülkeden 65 dilde toplam 324.705 video gönderilmiş. En sonunda ise ortaya 1 saat 25 dakika 52 saniyelik bir belgesel ortaya çıkmış. Kaynak

Belgeselde Türkiye'den 3 bölüm yakaladım. Bunu farkedince insanın yüzünde bir tebessüm olmuyor değil tabii :)

2010 yılında çekilen belgesel

2020 yılında çekilen belgesel