Bu Blog Artık Açık Kaynak

Bu Blog Artık Açık Kaynak

2021-03-282 minute reading
views

Yeni teknoloji öğrenirken mutlaka proje yaparak pratik yaparım. Çünkü bu şekilde pratik yaptıktan sonra öğrendiğin bilgilerin kalıcı hale geldiğini düşünüyorum.

Uzun zamandır Gatsby öğrenme arzum vardı ve bir türlü fırsat bulamıyordum. Bir noktadan sonra öğrendiğim bilgileri paylaşma isteği duydu ve kendime bir kişisel blog oluşturma kararı aldım. Aslında ilk başlarda Next.js ile geliştirme düşüncesi vardı ama yeni bir challenge olması için gatsby ile yapmaya başladım. Projeyi hedeflediğim noktaya getirdiğim zaman paylaşmayı planlıyordum. Bu zamana kadar ise tasarımı kullanmak isteyen bir kaç kişiden mesaj aldım ve hatta geçen günlerde bunu twitter'da paylaştım.

Her neyse, velhasıl kelam...

Blogu kodlamaya başlamadan önce herhangi bir tasarım çizmedim. Starter-blog ile başladım ve yavaş yavaş yol kattetim. Öncesinde basit bir tasarım ortaya çıktı ve nabzı yoklamış oldum. Daha sonrasında ise şu anki görünümünü aldı. Ayrıca gtmetrix sonuçları ise şu şekilde

Gtmetrix

Temada neler var?

  • Blog yazılarını markdown ile oluşturuyorsun.
  • Favori projelerini sitenin anasayfasında gösterebiliyorsun.
  • Flickr'da paylaştığın fotoğrafları aynı zamanda burada da paylaşabiliyorsun.
  • Dileyen ziyaretçin karanlık temayıda kullanabilir.
  • Twitter'da paylaştığın zaman gelen cevapları o yazının altında gözüksün diye Webmention.io desteği.

Aslında bu yazıyı çok fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü Github üzerinde oluşturduğum Readme dosyasında detayları görebilirsiniz.

Kaynak Kodlar

Eğer katkıda bulunmak isterseniz çekinmeyin lütfen. Her PR ve issue'lara açığım. Eğer kendi blogun için kullanacaksan bana bir selam göndermeyi unutma

Repo'ya git